Onze wasvoorschriften

Handle with care

Wij wensen u veel plezier met uw gekochte kledingstuk.

Om uw gekochte (zwarte) kleding van Best Styles nog langer mooi te houden hierbij wat nuttige tips:

Sorteer op kleur. Was uw zwarte kleding als het kan alleen met andere zwarte of donkere kleding. Verf heeft de neiging uit te lopen tijdens het wassen, maar als er geen lichte kledingstukken bijzitten die de zwarte verf op kunnen nemen, wordt de verf weer door de donkere kledingstukken zelf geabsorbeerd.

Was de kledingstukken binnenstebuiten. De kant van de stof die in aanraking komt met de trommel van de wasmachine zal het meest slijten. Daardoor zal de verf daar eerder vervagen. Bescherm de buitenkant van (zwarte) kleding door elk kledingstuk binnenstebuiten te keren voordat je het in de wasmachine doet. Zwarte kleuren vervagen ook door de wrijving van de kledingstukken tegen elkaar.

(Voor mobiel: lees onder foto verder)

* Door de wrijving beschadigen de vezels, en de uiteinden van die vezels is wat u ziet. Als de oppervlakte van de stof beschadigd is, zie je daar minder kleur, zelfs al is de verf niet vervaagd.
* U kunt de hoeveelheid wrijving nog meer verminderen door de ritsen en haakjes dicht te doen.
* Gebruik koud water. Door warm water gaat er meer verf uit de stof verloren, dus felle kleuren en zwarte kleding worden eerder vaal als u ze op warme temperaturen wast. Wast u ze op koudere temperaturen, dan blijft de verf langer mooi.
* Warm water maakt de vezels kapot, waardoor de kleuren eerder vervagen.
* Was uw kleding op de koudst mogelijke stand. Het water mag niet warmer zijn dan 30ºC.
* Gebruik het kortste wasprogramma. Probeer het wasprogramma zo kort mogelijk te houden. Hoe minder lang uw kleding in de wasmachine zit, hoe kleiner de kans is dat de verf kan uitlopen.
* Een programma voor delicate stoffen werkt goed, maar u moet natuurlijk wel een programma kiezen afhankelijk van hoe vies de kleding is en van welke stof de kledingstukken zijn gemaakt.
* Wolwasprogramma 30ºC. is ook een goede keuze voor delicate stoffen en gebreide kledingstukken, de wasmachine draait dan minder vaak waardoor de kleding langer mooi blijft. Sla de droger over. Hitte is de vijand van zwarte kleding. Hang zwarte kleding aan de waslijn, of leg het te drogen op een rekje. Maar gebruik de droger niet, de hitte zorgt er ook nog eens voor dat de stretch breekt in stretch broeken waardoor de broek erg zal uitlopen.
* Als u de kleding aan de lijn droogt, zorg dan dat het niet in de zon hangt. Zonlicht werkt als natuurlijk bleekmiddel, waardoor uw (zwarte) kleding zal vervagen. Voeg een beetje azijn toe. Voeg zodra de wasmachine aan gaat 250 ml witte azijn toe. Doe de azijn rechtstreeks in de trommel of in het hoofd wasmiddellaatje.
* Door azijn toe te voegen houdt u de kleding mooi zwart, doordat het de kleur fixeert en restjes van het wasmiddel verwijdert. Die restjes kunnen anders een laagje op uw kleding achterlaten, waardoor het lijkt alsof de kleur is vervaagd.
* Azijn is ook een natuurlijke wasverzachter.
* Doordat de azijn in het eerste spoelwater zit en vervolgens verdampt ruikt u er niets van.Een ander voordeel is dat de wasmachine ook nog eens wordt ontkalkt.